Acts en activiteiten 2010

 
 

EHBO

Volksuniversiteit

Mocht Eerste Hulp Bij Ongelukken nodig zijn dan staat de EHBO klaar in de Volksuniversiteit.

 
 

Eten en Drinken

Plein

Eten en drinken in de sfeervol ingerichte Dome tent wordt de gehele dag verzorgd door Horeca Stadsplein Amstelveen, onder het genot van gezellige lounge muziek van dj Soulex. Met om ongeveer 18.00 uur een optreden van niemand minder dan Hans Dulfer.

www.horecastadspleinamstelveen.nl

 
 

Toiletten

Plein

Hoge Nood? Toiletten staan op het plein naast de Dome tent, voor de ingang van de ING bank.

 
 

120 winkels

Stadshart Amstelveen

Kijk op www.stadshartamstelveen.nl voor een overzicht van alle winkels en activiteiten. Eerste zondag van de maand koopzondag.

 
 

Big band Peewee’s problem

16.15; 17.30 Skytent

Peewee’s problem bestaat uit 25 jonge en enthousiaste leerlingen van de Muziek- en Dansschool, diverse koren en muziekverenigingen. Iedere dinsdagavond wordt er fanatiek gerepeteerd in de school. Het repertoire is veelzijdig en bevat swing, jazz, latin, blues, pop, rock, rock’n’roll, ska en funk.

 
 

Boekenmarkt

11.00-15.00 Bibliotheek

De mooiste exemplaren boeken worden tegen een lage prijs aangeboden op deze boekenmarkt zodat er weer ruimte is voor nieuwe boeken in de bibliotheek.

Misschien zit er iets bij in de uitgebreide collectie boeken, cd’s en bladmuziek.

 

Chinese Kaligrafie & Indiase schilderkunst

12.00-18.00 Volksuniversiteit

Dit zijn doorlopende demonstraties van enkele creatieve cursussen in de Volksuniversiteit. Daar is ook het cursusprogramma 2010-2011 af te halen en de balie is geopend voor inschrijvingen.

 
 

Claire de Lune théâtre

12.15; 14.30; 16.30 Plein mobiel theater

Het ‘Cyclo Théâtre’ is een mobiel schaduwtheater, een kleine miniatuurwereld.

Het is een klein kasteel op wielen, ontworpen om meerdere kleine niet verbale verhalen te vertellen, voor alle leeftijden, voor zeven toeschouwers per voorstelling.

De kleine woordenloze verhalen hebben een minimum aan decor, duren enkele minuutjes en zorgen voor een gegarandeerde lach bij het aanwezige publiek.

 
 

Classic Express

12.00; 13.30; 15.30 Plein classic express trailer

Prijswinnaars van het Prinses Christina Concours laten kinderen kennismaken met klassieke muziek. De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 30 mensen.

 
 

Cobra Maskers

12.00-17.00 Cobra museum

De wereldberoemde kunstenaar Picasso was de eerste die het masker in de moderne kunst introduceerde.

In de leuke en uitdagende tentoonstelling Maskerade zijn Cobra kunstwerken te zien met het masker als thema. Tegelijk worden Afrikaanse maskers uit de collecties van twee toonaangevende musea geëxposeerd.

Classic express
 

Concert des Levens

12.00; 14.15; 16.30 Plein

Het Concert des Levens van theatergroep Odd Enjinears is een muzikaal fenomeen; een kruising tussen geluidskunst, ambachtelijke installaties en straattheater.

Hierbij krijgt iedere individuele bezoeker een privé-concert in één minuut: een op maat gesneden vooruitblik op de ongewisse toekomst, gespeeld door een obscuur mechanisch rariteitenkabinet. Na afloop van ieders concert ligt een afschrift klaar.

 
 

Dulfer

18.00 Dome tent

Hans Dulfer is één van Nederlands bekendste en meest veelzijde musici. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, maar blijft altijd jazzmuzikant in hart en nieren. Jarenlang opereert hij als podiumdier pur sang en komt het maken van platen op het tweede plan. Als hij daar in de jaren negentig eindelijk serieus werk van maakt bereikt hij een grootschalig succes in Nederland en zelfs een sterstatus in Japan.

 
 

Ensembles en koren

Doorlopend op plein ‘In de bus’

In de bus vinden gedurende de hele dag diverse kleine concerten plaats van leerlingen van de Muziek- en Dansschool. Ook treden daar diverse koren en muziekverenigingen op. Het precieze programma, de dienstregeling, is verkrijgbaar bij de bus. Een aantal van de ensembles treedt ook op in de Zonnesteinzaal van de Muziek- en Dansschool.

 
 

Expeditie Cobra

14.00-16.30 (t/m 13 jaar) Cobra Museum

Masker gedichtenwedstrijd met mooie prijzen

 
 

Informatiemarkt

12.00-17.00: Plein

Op het Stadsplein voor P60 staat de informatiemarkt. Allerlei organisaties presenteren hier hun aanbod voor het komende seizoen.

 
Johnny & Sybil

Johnny & Sybil

14.00; 15.30 Plein

Ga terug in de tijd met Johnny & Sybil. Een origineel stukje straattheater in de stijl van de jaren 20 met een knipoog naar de stomme film. Ontmoet dit komische duo en laat je vertederen door hun sterk visueel verhaal met als climax een spectaculaire tapdansroutine. Deze 35 minuten durende show is zonder taal en geschikt voor iedereen.

 
 

Kunst en Kids (Schouwburg)

Zie voor uitgebreide informatie: www.schouwburgamstelveen.nl

De schouwburg viert haar 35e verjaardag met het tweedaagse festival Kunst & Kids. De opening is om 10.00 uur en om 11.00 uur is er een speciale rondleiding.

Je kunt zelf poffertjes bakken bij de poffertjesbrommer of je laten schminken als clown, vlinder of piraat.

Zondag 19 september wordt de expositie ‘Er is er één jarig’ van Anneke Hilhorst geopend waarna om 12.00 uur de voorstelling ‘Prinses gezocht’ (4-7) in de kleine zaal is. Om 15.00 uur is in de grote zaal Vincent van Gogh, een leven in schilderijen (7+).

 
 

Lollypop

12.15; 14.00; 16.00 Skytent

Vijf enthousiaste dames en twee lange springtouwen. De act is een combinatie van klassiek touwtje springen met dans, breakdance en freestyle. Na hun act krijgen de bezoekers ook de mogelijkheid om te ‘double-dutchen’.

 
 

Maestro Magnifico (2+)

12.00; 12.45; 13.30; 14.15, 15.00 in Schouwburg theatercafé

Er wordt in de toren van geluid een geheime toverkist geopend met veel instrumenten.

Maestro Magnifico
 

Mama-Roux

Doorlopend meesleeptheater in de caravan op het Plein

Een knusse, klassieke caravan, omgebouwd tot minitheater. Schouder aan schouder kijkt het publiek vanaf de gebloemde banken naar het podiumgedeelte, waar zich maar liefst drie zangeressen, een accordeonist en een contrabassist bevinden: Mama Roux met een akoestisch miniconcert van drie liedjes.

Met honger naar meer komt men na twintig minuten de kampeerwagen uit om ruimte te maken voor vers, nieuwsgierig publiek.

 
Moestuin

Moestuin (2+)

13.00: 15.00 in Schouwburg grote zaal € 5,00 kinderen € 3,00

Over groeien, kruipen, zitten, vallen, opstaan en weer vallen. Over het leven van een peuter dus met de voeten in de aarde.

 
 

Nico Dijkshoorn

14.00-14.30; 15.30-16.00 Dome tent

We kennen Nico Dijkshoorn (1960) van de wereld draait door en allerlei columns.

Hij werkte jaren in de bibliotheek van Amstelveen voordat hij bekend werd als columnist, dichter en schrijver. Van hem zijn o.a. de uitgaven ‘De tranen van Kuif den Dolder’ en ‘Dijkshoorn’. Hij leest voor wat hij met scherpe pen heeft geschreven.

 
 

Poep! (2+)

14.00; 15.45 in Schouwburg kleine zaal € 5,00 kinderen € 3,00

Een slapstickvoorstelling over een mol die op een dag wakker wordt met een enorme drol op zijn hoofd.

 
 

Popkoor Amstelveen

15.30; 17.00 Skytent

Popkoor Amstelveen laat met een begeleidingsband liedjes horen die als thema ‘Vuur’ hebben. Ze hebben daar van januari t/m mei voor gerepeteerd en in juni een spetterend optreden gegeven in P60.

Aanmelden kan voor het nieuwe popkoor ‘Puur’. De repetities zijn 15 dinsdagen (20.00-21.00) vanaf 22 september. De uitvoering is op 27 januari 2011 in P60.

Popkoor is een project van P60 en de Muziek- en Dansschool.

 
 

Poppenkast Stromboli (tot 7 jaar)

13.00; 14.15; 15.00 in Schouwburg

Beleef spannende avonturen met de grappige poppen van de poppenkast.

 
 

Princesse de la PinQ

12.00; 13.30; 16.00; 17.30 Plein

Princesse de la PinQ zorgt overal voor glimlachjes op mensen hun gezicht. Ze glittert in het zonlicht, ze danst met haar waaiers. Ze is een prachtige verschijning met haar grote roze vlaggen. Kinderen staan er graag onder en kijken naar alle kleuren die boven hun hoofd zweven.

Princesse de la PinQ
 

REPLIC’ART

12.00-16.00 Informatiemarkt Beeldende kunstenaars Rhode en Roldanus

“Ieder mens is een kunstenaar” (Joseph Beuys): Met een knipoog naar deze uitspraak zetten het kunstenaarsduo Rhode en Roldanus de discussie wat nu echt kunst is op zijn kop en nodigen zij met hun installatie het publiek uit een eigen kunstwerk te creëren door het maken van een unieke replica! Het publiek wordt actief betrokkenbij deze performance. (www.stephanierhode.nl , www.roldanus.nl )

 
 

Riga (Letland) dj’s

23.30 P60 Concertzaal

Riga is de hoofdstad van Letland. Vanavond wordt het project ‘Water sinking cities’ afgesloten met hippe muziek en frisse beelden van jonge dj’s en vj’s uit Letland en Nederland in een decor van ‘onderwaterland’.

 
 

Romeo en Julia

12.45; 14.30 Skytent

Wie kent het bekende stuk van Shakespear nu niet? Maar kent u het stuk ook op deze manier? Het publiek wordt meegenomen in de verliefdheid van twee jonge mensen, waarbij zang en muziek het stuk versterken. Het stuk speelt zich niet af op een podium, maar achter, voor en tussen het publiek. Hierdoor voelt het alsof je als bezoeker deel uitmaakt van het verhaal.

 
 

RTV Amstelveen

12.00-18.00 P60 eetcafé

De lokale omroep zendt live uit gedurende de culturele parade.

RTV Amstelveen is te ontvangen op 107.2 FM (radio ether), 102,8 Mhz (radio kabel) en kanaal 45 (TV/Tekst TV). Foto’s en nieuws kunnen altijd gestuurd worden naar redactie@rtvamstelveen.nl

 
 

Shrek voor eeuwig en altijd

12.00 (ook zo.) in Schouwburg filmzaal € 5,00 kinderen € 3,00

Shrek komt terecht in een andere versie van Ver Heel Ver van Hier.

 
 

Soulex dj

12.00-18.30 Dome tent

Even ontspannen met de lounge muziek van DJ Soulex in de Dome tent met een hapje en een drankje.

 
 

Stadsdichter Koos Hagen

13.00; 14.45; 16.30; 17.15 Dome Tent

Koos Hagen is de stadsdichter van Amstelveen. Hij is uw litaraire jukebox. U kiest en Koos draagt voor.

 
 

Toy Story 3

14.30 (ook zo.) in Schouwburg filmzaal € 5,00 kinderen € 3,00

Wanneer Andy colleges moet gaan volgen, dumpt hij zijn speelgoed – waaronder Woody en Buzz – op een kinderdagverblijf. Rex en meneer Aardappelhoofd willen hun vrienden redden.

 
Van Dik Hout

Van Dik Hout

22.30 uur, P60

De gemeente Amstelveen biedt ter gelegenheid van het Stadspleinfestival Amstelveen een gratis concert aan van Van Dik Hout!
VOL = VOL, DAARNA: 2 NAAR BUITEN = 2 NAAR BINNEN.

Van Dik Hout’s grootste hit uit ’94 ‘Stil In Mij’ kan iedereen meezingen. De afgelopen 15 jaar won de band een scala aan prijzen waaronder drie platina albums, twee gouden albums en een Zilveren Harp. Ook de unieke samenwerking met Herman Brood (Pijn) en Acda & DeMunnik (Mijn Houten Hart en Zij Maakt Het Verschil) zorgde voor groot succes voor de band. Van Dik Hout zorgt voor pure rock met teksten die je recht in het hart raken.

Website: www.vandikhout.nl

 
 

Vince (dj)

16.00 Lekken swingen

 
 

Vreemde vogels

14.00-16.00 Kunstuitleen (4-14 jaar, maar ouder mag ook)

Tover een kale vogel om tot een bijzonder kunstwerk met gekleurde veertjes, glimmende dingen en vrolijke lapjes. Met letterstempels krijgt deze vreemde vogel zijn eigen naam. Alle vogels krijgen een plek in de volière. Na 28 september kunnen de vogels worden opgehaald.

 
 

Water sinking cities (EU jongerenproject)

15.00 in foyer en zaal P60

Na in juni een week in Riga (Letland) te zijn geweest en deze week in Amstelveen laten 9 jongeren uit beide landen het eindresultaat zien: Een interactieve audiovisuele live show geinspireerd door de onstuimige schoonheid van water als natuurelement in ‘zinkende’ steden. De jongeren uit beide landen zullen na het avondconcert afsluiten met een complete DJ en VJ set waarbij je je waant in de onderwaterwereld.

Youth in Action maakt lokale projecten en Europese uitwisselingen mogelijk door en voor jongeren (16-30 jaar). Jongeren kunnen ook maximaal een jaar lang vrijwilligerswerk doen in een ander land. Vier jongeren uit het buitenland (Servië, Slovenië, Frankrijk, Spanje) doen dat het komende seizoen in P60.

P60 is een erkend als host en zendorganisatie voor jongeren die gebruik willen maken van de mogelijkheden van Youth in Action (www.youthinaction.nl)