Hoofdsponsors

 
Bangarage

Bangarage

Like ons en deel dat met vrienden en wie weet win je een weekend Volvo C70 cabrio!

Facebook Bangarage

 
 

Stadsplein

 
 

Slagwerkgroep Bovenkerk

12.00 – 12.15

Slagwerkgroep Bovenkerk bestaat uit een groep gezellige en enthousiaste muzikanten. Ze geven regelmatig concerten waarin ze een breed repertoire bespelen van klassieke slagwerknummers tot populaire popsongs.

Youtube

Slagwerkgroep Bovenkerk
John Levie

Opening cultureel seizoen door wethouder John Levie

12.50 – 13.00

Behalve optredens is er een culturele informatiemarkt (Rembrandtweg), Kunst & Kids in de schouwburg, workshop pasta maken in de bibliotheek (11.00-15.00), rondleidingen door de tentoonstelling ‘Hundertwasser’ in het Cobra Museum voor moderne kunst (waar ook een kinderatelier is). In de Kunstuitleen is de nieuwe tentoonstelling van Kees Salentijn te zien. Meedoen aan snuffelworkshops en proeflessen kan in de Muziek- en Dansschool en de Volksuniversiteit.
Bezoek ook de Milleniumdome op het plein waar Amstelveense organisaties zich presenteren die een bijdrage leveren aan de acht milleniumdoelen. Deze doelen zijn in 2000 opgesteld door de Verenigde Naties om de levensomstandigheden te verbeteren. In het winkelcentrum Stadshart zijn diverse culinaire workshops en optredens. Vanuit het Amstelveens Poppentheater loopt mr. Monkey met zijn eigen serveerster rond.

Programma Amstelveen Culinair: www.amstelveenculinair.info

Mister Monkey
Metropole Orkest

Metropole orkest met gasten

13.00 – 15.00

Dit orkest werd in 1945 opgericht met als doel om jazz en pop op hoog niveau te spelen. Inmiddels zijn er meer dan 150 albums geproduceerd en werkte het orkest mee aan duizenden radio- en tv uitzendingen. Door het aangaan van avontuurlijke samenwerkingsverbanden en het inschakelen van nieuwe arrangeurs en componisten is het Metropole orkest veelzijdiger dan ooit.

Op het Stadspleinfestival speelt het orkest o.a. stukken uit de musical ANNIE en de Magical Mystery Tour van de BEATLES. Gasten zijn o.a. TIM KNOL, de 23 jarige popbelofte uit Hoorn die met zijn liedjes en stem voor uitverkochte zalen stond; BERTOLF LENTINK (1980) is liedjesschijver, multi-instrumentalist en zanger uit Zwolle die in 2010 de Zilveren Harp wo; LEONA PHILIPPO won in december 2012 de derde editie van de talentenjacht The voice of Holland.

www.metropoleorkest.nl
www.timknol.nl
www.bertolf.nl
Leona met Metropole Orkest: Youtube

 
 

Peewee’s Problem

15.35 – 16.30

Peewee’s Problem bestaat uit 25 jonge en enthousiaste leerlingen van de Muziek- en Dansschool Amstelveen, diverse koren en muziekverenigingen. Iedere dinsdagavond wordt er fanatiek gerepeteerd in de school. Het repertoire is veelzijdig en bevat swing, jazz, latin, blues, pop, rock,n,roll, ska en funk.

Youtube

Bigband
3rd Floor Magic

3rd Floor Magic

16.45 – 17.30

Amstelveens trots sinds 2011. Na hun debuutalbum in 2012 stond de band in diverse finales, radioprogramma’s en uitverkochte zalen. Hun muziek laat zich het beste omschrijven als fusion pop, een blender van funk, hiphop, blues, reggae en ska. Ze zullen o.a. songs spelen van hun in november uitkomende nieuwe album. De band is vooral bekend door hun energieke performance rondom leadzanger/rapper Tim-Tuxedo-Blok.

3rd Floor Magic werd met 1 stem verschil tweede bij de Sena Awards in de Melkweg (31 augustus 2013). Daar vertegenwoordigde de band als finalist van NHPOP Live de provincie Noord-Holland.

www.3rdfloormagic.com

 
 

Sistershout

17.40 – 18.15

SisterShout speelt vergeten juweeltjes en eigen werk, alles in de stijl van swing, gypsy-jazz, calypso en reggae. SisterShout doet qua bezetting en uitstraling denken aan de theatrale jaren ’20.

www.sistershout.nl

 
 

Amstelveen All Stars

20:00 – 22:30

Amstelveen All Stars is een gelegenheidsband van 30 Amstelveense jonge talenten. Voor dit optreden zijn 25 legendarische popsongs opnieuw gearrangeerd. Hun repertoire is divers met o.a. nummers van De Dijk, Justin Timberlake, Pink, Santana, Anouk, The Killers maar ook de megahit Gangnam Style (Psy) komt voorbij. Er worden bijpassende dansoptredens verzorgd door dansschool Mittelmeijer.

www.amstelveenallstarband.nl

Amstelveen All Stars
 

Muziekschool Amstelveen

 
Amstelveens Symfonie Orkest

Amstelveens Symfonie Orkest

15.00 – 15.45

Het Amstelveens Symfonie Orkest is opgericht op 28 januari 1976 door enkele initiatiefnemers van het voormalig Symfonieorkest “Schubert”. Sinds oktober 1990 wordt er met groot enthousiasme onder leiding van Saskia Boon gemusiceerd en is het orkest groeiende, zowel wat betreft het aantal leden als het niveau van musiceren. Er worden twee concerten per jaar gegeven, een in het voorjaar en een in het najaar. In april 2013 was het afscheidsconcert van Saskia Boon, die vanaf 1990 dirigent is geweest van het AmSO. Momenteel staat het orkest onder leiding van Hans Scheepers. Hij is als viooldocent verbonden aan de Muziek- en Dansschool Amstelveen.

 
 

Meentkoor

15.45 – 16.30

o.l.v. Elly Meekel

 
 

Kwintessens

16.30 – 17.15

Wij zijn Kwintessens, een koor van ruim vijfentwintig vrouwen in Amstelveen. Wij zingen over blijheid, toorn en verdriet, over liefde en afscheid nemen, kortom over het leven. Dat doen we met passie en plezier, met groot enthousiasme, betrokkenheid en veel humor.
Dirigent: Justina Oosters

www.vrouwenkoorkwintessens.net

Kwintessens
 

Amateurkunst Amstelveen

17:15 – 21:00

Programma

  • 17.15 – Recreanten Accordeonorkest Concertina’s
  • 18.00 – Zomaar Gewoon
  • 18.45 – B formatie Orkest Concertina’s
  • 19.30 – AdHoc koor
  • 20.15 – A formatie Orkest Concertina’s

Concertina’s (o.l.v Elly Meekel)

Al sinds 1979 klinken de klanken van de Amstelveense accordeonorkesten de Concertina’s door Amstelveen en omstreken. De vereniging heeft 3 orkesten, bij elkaar zo’n 40 leden, allen onder leiding van Elly Meekel. Zij repeteren op verschillende dagen en tijden in de Meent, voor ieder wat wils. De orkesten hebben een zeer gevarieerd repertoire en zullen in de Zonnesteinzaal allemaal van zich laten horen.

Bezoekt u ook eens onze website: www.concertinas.nl

Zomaar Gewoon

Nederlandstalig koor o.l.v Elly Meekel

Ad Hoc koor

Gemengd Pop- Musical koor o.l.v Elly Meekel