Programma 2017

Het Stadspleinfestival is traditioneel de opening van het culturele seizoen in Amstelveen. Op zondag 18 juni vanaf 12 uur verandert het Stadsplein in een culturele hotspot met veel muziek, theater en beeldende kunst voor alle leeftijden, aangeboden door de gezamenlijke culturele instellingen.

H O O F D P O D I U M

12.00 SLAGWERKGROEP BOVENKERK
Deze enthousiaste groep, bestaande uit 10 personen plus leerlingen in opleiding, opent het Stadspleinfestival.

slagwerkgroep bovenkerk

13.00 OVA MUSICALVERENIGING AMSTELVEEN

ova musicalvereniging amstelveenOVA, opgericht op 9 oktober 1970, is een amateur musicalvereniging die theater op hoog niveau maakt. De laatste jaren heeft OVA zich toegelegd op het spelen van prachtige musicals zoals o.a. De Jantjes, Anatevka, Amerika Amerika, En nu naar bed, Beauty and the Beast en Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?. Dit alles onder professionele artistieke leiding. Jaarlijks verzorgt OVA drie voorstellingen in de Schouwburg Amstelveen. In mei 2017 stond OVA op de planken met ‘Evita’.

Amstel gospel

14.00 AMSTEL GOSPEL CHOIR
Het meest swingende gospelkoor o.l.v. dirigent Vladimir Pairel voor bruiloften, kerkdiensten, kerstoptredens op kerstmarkten, winkelcentra en andere evenementen. Het repertoire bestaat uit swingende gospelsongs, moderne popmuziek met een gospeltintje en mooie ballads met een gospelsound. Een enthousiaste en warme groep zangers en zangeressen die het publiek weten te raken!

15.00 BIG TIME, MDA BANDBig Time in P60 1
Dit jazzensemble bestaat uit 6 getalenteerde en enthousiaste jonge leerlingen, die allen les volgen op de Muziekschool Amstelveen. Deze groep speelt op de vaste Pop/Jazz avonden van de Muziekschool, maar heeft buiten de muren van de school tevens opgetreden tijdens het Stadspleinfestival, in de voorprogramma’s van zangers Ntjam Rosie en Hans Dulfer (P60 podium), het Prinses Christina Concours en tijdens ‘Sunday Blues Trails’ (van Stichiting TPodium). Vanuit de gedreven muzikale visie van deze 6 jonge leerlingen speelt de band op een energieke en toegankelijke wijze en mengeling van jazz, hip hop, funk, latin en fusion.

accordeon

 

16.00 ACCORDEON ENSEMBLE MDA 2
Onder leiding van Robert Baas speelt dit ensemble van de Muziek- en Dansschool Amstelveen de sterren van de hemel! 

 

17.00 Band The Estate 
The  ESTATE Amsterdam is een jonge band gevestigd in en rond Amsterdam. De band bestaat uit drie jonge multifunctionele musici – Armani van Engelen, Boaz Vida en Simon Haneveld. De instrumenten die ze spelen omvatten piano, keyboard, keytar, drums, gitaar – akoestische en elektrische – en basgitaar. Hun muziekmerk wordt beïnvloed door een brede mix van stijlen, waaronder bluesrock, hardrock, funk en jazzrock. Ze zijn net zo thuis met een ballad als  hardcore hardrock nummers.

The estate

 

18.00 PEEWEE’S PROBLEM BIG BAND
Al jaren is Bigband PeeWee’s Problem een energieke bigband, waarin getalenteerde jongeren de gelegenheid krijgen op goed niveau samen te spelen onder leiding van Pim Wittenberns.Peewee Gekenmerkt door het enorme enthousiasme en energie in het spel, vermaken zij elk publiek, jong en oud. Ze staan dan ook open voor optredens in elke vorm: feesten/partijen, bejaardenhuizen, gehandicaptencentra of festivals, ze zien het als een uitdaging en staan er met de grootste plezier!

 

M U Z I E K B U S   M D A  

13.15-13.45 Izmir was here – klarinet
13.45-14.15 Helena – klarinet
14.15-14.45 Eleanor Andristplourde – zang/gitaar
14.45-15.45 Marnix van Berckel Smit, Pjotr Thibaudier, Benthe vd Werf, Oscar Molle, Jerom Baas en Steven Webbers – gitaar
15.45-16.15 Tango voor 2 celli van Zwartjes gespeeld door Vera ter Keurs en Mette Damen – cello/piano
16.15-16.45 Leo Zhang, Vera Snellen, Rens Groot – gitaar

P L E I N

12.30 DANSSCHOOL MITTELMEIJERkok

Bij Dansschool Mittelmeijer kunt u voor steeds MEER dansvormen terecht. Er worden al lessen gegeven voor kinderen vanaf 3 jaar.
Denk aan:
Ballet – Kidswing – Streetdance/hip hop – Modern/Jazz
Tapdance – Streetdance voor Volwassenen – Zumba Fitness
Latin – Ballroom – Salsa

Ook zijn zij momenteel een hotspot voor Salsa, Bachata en Kizomba party’s! Tijdens hun optreden op het plein zullen zij een mix laten zien van mix van Modern/Jazz, Latin en Streetdance
http://www.mittelmeijer.nl/

14.30 MALABARISTA MET SOPA DE FUEGO Voor de gruwelijkste gerechten ben je bij kok Marc Muy Dificil aan het goede adres. Niks gaat hier van een leien dakje, maar smaken doet het altijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Linke soep? Of een spectaculair hoofdgerecht van Watergruwel, terwijl de spinnenkoppen en giftige appels je om de oren vliegen. En dan hebben we het nog niet eens over het Grand dessert gehad: de absolute uitsmijter die menigeen zich nog lang zal heugen!

BuentingBuentingSport staat bekend om de dansen in een gezellige en ontspannen sfeer! Wij willen dat kinderen vooral plezier hebben in het dansen. Maar ook stimuleren en helpen wij onze talenten. Afgelopen jaren zijn er ook verschillende teams Nederlands Kampioen HIPHOP geworden en 1 team is zelfs 3de geworden op het Wereld Kampioenschap in Glasgow.

De verschillende danslessen zijn van maandag t/m zaterdag te volgen en zijn voor de leeftijd vanaf 3 jaar. Een gratis proefles proberen kan altijd. Kijk op http://www.buenting.nl/contact/proefles of stuur een e-mail naar mail@buenting.nl. Of kom op 18 juni gezellig langs bij onze kraam of kijken naar ons optreden, waar we diverse stijlen van Streetdance en HIPHOP zullen laten zien.

 

I N F O R M A T I E  M A R K T :
12.00-17.00 CULTURELE INFORMATIEMARKT
Actief meedoen het komende seizoen? Op de informatiemarkt worden daarvoor vele mogelijkheden aangeboden.

 

Poppentheater Amstelveen is natuurlijk van de partij, deze keer met het straattheater Save the Bees Medusa. De pracht en praal van moeder natuur staat hier centraal. De hoofBees 2drol wordt opgeëist door bloemen, grote en kleine bijen, honing én een grote bijenkorf die gevaarlijk balanceert op een fiets. Een sprookjesachtig en honingzoet tafereel staat je te wachten. Het Stadsplein maakt zich klaar voor een zomerse overvloed!
Volksuniversiteit  Amstelland/Kunstuitleen Amstelveen: keet/picknicktafels voor de Muziek- en Dansschool Amstelveen

12.00 – 14.00 Neem een voorproefje van het aanbod creatief schrijven bij de docent, Wilma van den Akker / Mevrouw SchrijfTaal. Een geluid, een geur of andere zintuiglijke waarneming kan verrassend veel herinneringen of andere associaties oproepen. Er wordt ergens in je hoofd een luik opengezet waar tekst uit komt rollen. Laat je inspireren door je zintuigen en schrijf met je neus, of je oor, of een van je andere zintuigen. Schrijfplezier verzekerd!

14.00 – 16.00 Ayurvedisch therapeut Astrid Mirka staat bij de informatiekraam van de Volksuniversiteit met hapjes. In de Ayurvedische leer, die gericht is op zelfkennis en bewustwording, speelt voeding een belangrijke rol. De kracht van voeding is het sterkst als zij in de juiste combinaties wordt genuttigd en is afgestemd op de persoon die ze nuttigt. Maak kennis met de ‘zes smaken’ van voedsel (zoet, zuur, zout, scherp, bitter en wrang), verse kruiden en specerijen en wat voor epicasso 1ffect die hebben op ons lichaam.

14.00 – 16.00 Beeldend kunstenaar Corry Zwart nodigt de kinderen uit om met haar de wereld van Picasso in te duiken! Picasso maakt van die heerlijke rare portretten, die we als inspiratie gebruiken. Kom een portret maken (van je ouders?!) aan de picknicktafels voor de Muziek- en Dansschool!

 

 

 

De drie kunstinstellingen van Amstelveen; Cobra Museum, Museum Jan van der Togt en Kunstuitleen Amstelveen geven alle aandacht aan de 7e editie van de Amstelveen Triënnale. Op een groot videoscherm worden de 22 geselecteerde Amstelveense kunstenaars getoond. De tentoonstellingen van de Amstelveen Triënnale zelf kan die dag op alle drie de locaties vanaf 11:00 uur worden bezocht.

14.30 – 17.00 Opening Belevingscentrum InZicht – 2e etage bibliotheek
Welkom in hét belevingscentrum van Amstelveen. Graag nodigen we u uit een kijkje te komen nemen in het Amstelveen van 2025. Hoe rijdt de nieuwe Amstelveenlijn straks door de stad? Hoe ziet het Stadshart eruit? En hoe is het eigenlijk afgelopen met die verbreding van de A9? De afloop van dit alles wordt hier alvast geschetst!

P60 Café
Workshop: DJ’s en producers zijn de nieuwe popsterren! Maar hoe zit de muziek nu eigenlijk in elkaar? En hoe produceer je een eigen track of remix? P60 organiseert al sinds 2008 DJ Workshops en dat heeft al heel wat nieuwe, moderne Mozarts opgeleverd. Zegt de naam Martin Garrix je iets? Ook hij zette zijn eerste stappen in P60! Stap dus gerust het P60 Café even binnen om eens kennis te maken met de draaitafels!

Expo event foto’s / Kriss Wolf
In het P60 Café verder een prachtige foto expositie door Kriss Wolf. In het afgelopen seizoen zijn er weer een groot aantal toffe events in P60 geweest; Kriss Wolf legt deze voor ons vast op de gevoelige plaat. De perfecte manier om nog eens lekker na te genieten van je favoriete concert!

Cinema Amstelveen heeft een mooie programmering voor zondag 18 juni: bekijk deze op hun site.

De Bibliotheek: WE ARE DATA – Mirror Room 
Zet jezelf aan het denken! Elke dag geef je, bewust en onbewust, enorm veel kostbare informatie over jezelf bloot. Anderen profiteren hiervan, vaak zelfs zonder dat je het door hebt. Wil jij dat deze persoonlijke gegevens bekend worden? En hoe diep mag technologie in jouw prmirrorroom 1 (1)ivédomein binnendringen? De Bibliotheek haalt de WE ARE DATA Mirror Room naar Amstelveen en laat jou ervaren hoe het voelt om ‘data te worden’. Welke gegevens hou je voor jezelf en welke wil je delen?

 

En verder:
Speciale toevoeging dit jaar is het kunstproject van Stephanie Rhode, dat in het kader van 60 jaar stedenband met Berlijn Tempelhof-Schöneberg en 20 jaar stedenband met Villa el Salvador in Peru op zaterdag 17 juni wordt gemaakt. Creër je mee op 17 juni? Aanmelden kan nog via www.mensenmakenamstelveen.nl (onder het kopje Kunstwerk Labyrint). Op 18 juni is nog een deel van het kunstwerk te zien.

En of dit alles nog niet genoeg is presenteert de poptempel van Amstelveen de avond van tevoren ook nog eens een bijzondere Prof. Nomad Berlin Special: Bowie Iggy Lou Marlene Nina & U2. David Bowie, Iggy Pop, Lou Reed, Nina Hagen, Marlene Dietrich én U2; al het werk wat zij tijdens hun Berlijnjaren produceerden zal vanavond aan bod komen. De band onder muzikale leiding van Professor Nomad wordt vanavond aangevuld met verschillende topmuzikanten uit The Scène, Gigantjes, Douwe Bob, Nuff Said, Hallo Venray, Alquin en Bettie Serveert! Een eervol revue van de Nederlandse top aan Rock&Roll Berlijn!

Prijzen winnen? Geef een draai aan het Rad van Fortuin! Met de volgende prijzen:

Volksuniversiteit Amstelland: 10 keer een lezing naar keuze

Cobra Museum: 10 tentoonstellingscatalogi

Schouwburg Amstelveen: 2 kaarten voor het Jubileumconcert van André Rieu met een nagesprek met gastheer André van Duin – op zaterdag 2 september 20.00 uur

2 kaarten voor een vertoning naar keuze van The Royal Opera House London 2017 – 2018 (een ballet of operavertoning)

Kunstuitleen Amstelveen: cadeaubonnen

Muziek- en Dansschool Amstelveen: 10 vouchers voor een proefles naar keuze

Bibliotheek Amstelland: 5 x twee kaarten ter beschikking voor de lezing Veiligheid & Privacy van Bart de                                               Koning op 29 juni in bibliotheek Stadsplein

P60: 5 x 2 kaarten voor concert naar keuze

INFORMATIEMARKT
Dit jaar hebben we maar liefst 18 deelnemers op de culturele informatiemarkt staan. Het is een breed scala aan verenigingen, culturele instellingen, maar ook goede doelen.

 • Amprana: Vrij in lichaam en geest
 • Vereniging Historisch Amstelveen: pure nostalgie
 • Sportschool Buenting: work that body!
 • P60: concerten, dansnachten, workshops, talentontwikkeling
 • Schouwburg Amstelveen: voor ieder een voorstelling op maat
 • Dansschool Mittelmeijer: zijn de dansschoenen al gepoetst?!
 • Stichting Amstelveense Kunstbelangen: tekenen, schilderen, aquarel, beeldhouwen
 • Kwintessens: vrouwenkoor met breed repertoire
 • Isob Foundation: internationale steun voor onderwijs in Ethiopië
 • Hari Beganovic: abstract kunstenaar uit Bosnië-Herzegovina
 • Volksuniversiteit: verschillende cursussen en opleidingen voor vrije tijd en beroep
 • Vrijmetselaars: nieuwsgierig en altijd zelf op zoek naar de waarheid
 • Amantani UK: kinderrechtenorganisatie in de bres voor kinderen uit de Peruviaanse Andes
 • Ingrid Rövekamp: originele schilderkunst met aquarel
 • Vrijwilligerscentrale: niks gaat vanzelf!
 • DWARS GroenLinkse Jongeren
 •  Isha foundation